21 Ιούλιος 2020, 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2020, 08:07

Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα

  • Καιρός: Ηλιόλουστη η σημερινή μέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, ωστόσο στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Γενικότερα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά κυρίως της δυτικής χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, γρήγορα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.