19 Ιούλιος 2020, 16:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούλιος 2020, 16:26

22ο Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων: Ζωντανή η μνήμη 101 χρόνια μετά τη Γενοκτονία (βίντεο)

  • 22ο Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων: Ζωντανή η μνήμη 101 χρόνια μετά τη Γενοκτονία (βίντεο)
    Εικόνα από το φετινό Συναπάντημα της ποντιακής νεολαίας στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βέροιας / Κοσμάς Καραγιάννης))

Ούτε η πανδημία του νέου κορονοϊού σταμάτησε τους νέους και τις νέες τρίτης και τέταρτης γενιάς Ποντίων, που διοργάνωσαν και συμμετείχαν για 22η χρονιά στο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά».

Με μάσκες αλλά και μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, νέοι από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Καστανιά Ημαθίας, στο ιερό προσκύνημα στις πλαγιές του Βερμίου, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη 101 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι το φετινό μότο της σημαντικής αυτής δράσης είναι «Με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, εμάς τίποτα δεν μας σταματά», όπως ανέφερε στο pontos-news.gr το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Χρυσή Γρηγοριάδου.

Στο ρεπορτάζ που παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Open μιλούν ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και εκπρόσωποι της ποντιακής νεολαίας που έδωσαν το παρών στο φετινό Συναπάντημα, το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Το Σάββατο (18/7) το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 22ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, το οποίο αποτελεί την ετήσια συνάντηση-θεσμό, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη διασπορά.

Στην έναρξη, χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης. Σήμερα το πρωί, ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά με την ευκαιρία του 22ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων.

Εκδηλωσεις