19 Μάιος 2014, 14:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:14

Όταν η ποντιακή λύρα ενοχλεί τα αυτιά των νεοσουλτάνων της Άγκυρας…

  • Η Αγκυρα αντιδρά για γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή

Όταν η ποντιακή λύρα ενοχλεί τα αυτιά των νεοσουλτάνων της Άγκυρας…

Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου -όπως καθορίστηκε από τη Βουλή, με καθυστέρηση δεκαετιών- που σημαίνει και Ημέρα Μνήμης της κεμαλικής βαρβαρότητας των Νεοτούρκων, καθώς με γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις σε βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων κ.ά., έστησαν το τουρκικό κράτος. Το ίδιο κράτος που -έναν αιώνα αργότερα- συμπεριφέρεται με τον ίδιο νεοσουλτανικό τρόπο όχι μόνον κατά των... αλλοφύλων αλλά και κατά εκείνων των πολιτών του που αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες της στρατοκρατικής εξουσίας.

Όχι μόνον η -εκάστοτε- τουρκική ηγεσία δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους, αλλά και... εξαγριώνεται στην -καθολική- απαίτηση ν' αναγνωρίσει τις γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις που διέπραξε και συνεχίζει.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερης Ημέρας Μνήμης, γιατί -παρόλη τη βάρβαρή του εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες- διατήρησε και επέκτεινε τις ρίζες του στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα. Όπλα του η γλώσσα και οι παραδόσεις του από την ομηρική του καταγωγή έως τη σύγχρονη ποντιακή του λύρα. Συνοψίζοντας πόνο και απογοήτευση στην ανεπανάληπτη Φωνή του Πόντου:

«Στα ξένα είμαι Έλληνας,
και στην Ελλάδα ξένος».

Τα ξένα να προσδιορίζουν τις απανταχού της Γης ποντιακές κοινότητες της Ομογένειας. Και στην Ελλάδαν να περιορίζεται ο... εκσυγχρονισμός των -επιδοτημένων- νεοϊστορικών του λεκανοπεδίου της Αττικής και του μικρόψυχου αθηναϊκού κράτους.

Να επαναλάβουμε:
Οι Πανέλληνες έχουν ανάγκη Ημέρα Μνήμης, όχι ο Ποντιακός Ελληνισμός, καθώς η μεγάλη Φωνή του Πόντου αναγιώνει -ήδη- τέταρτη γενιά.
Η Ημέρα Μνήμης των Ποντίων μια γροθιά αφύπνισης στους -πολλούς- ανερχομένους τα... νεοϊστορικά τερτίπια διαστροφής, που θέλουν -και- την Ιστορία στα δικά τους μέτρα και σε... σύγχρονη έκδοση: Οι γενοκτόνοι να μην ονοματίζονται γενοκτόνοι και η κατοχή να μη λέγεται κατοχή.

Επειδή... ενοχλούνται τ' αυτιά των νεοσουλτάνων της Άγκυρας, ακόμη και στον επίμονο και αδιάλειπτο ήχο της ποντιακής λύρας...

Γ. Σέρτης

Πηγή: philenews.com (Κυπριακή Εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος)