19 Μάιος 2014, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:14

19 Μαΐου - Τα Χανιά υποδέχονται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο στο Βέρμιο και την Παναγία Σουμελά

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε σήμερα 19 Μαΐου, μια συμβολική ημέρα για τους απανταχού Πόντιους τη Μητέρα και σκέπη όλων των ανθρώπων την εικόνα της "Παναγίας Σουμελά" από το Βέρμιο στο σπίτι μας στα Χανιά.

Με δέος και σεβασμό στη Χάρη της, καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, πόντιους και μη, Κρητικούς, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Μικρασιάτικες, Ρουμελιώτες, Πελοποννήσιους, Κύπριους, Θρακιώτες, Νησιώτες, να έρθουν και να προσκυνήσουν τη χάρη της στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά Κυδωνίας Χανίων, που θα την δεξιωθεί.

Συγχαρητήρια στο Δεσπότη μας Δαμασκηνό, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης μας και τον Πατέρα Στυλιανό Σταγάκη, για το μεγάλο κατόρθωμα να φέρουν την θαυματουργή εικόνα της, στα Χανιά.

Το πρόγραμμα της είναι 19 Μαΐου 2014 και ώρα 18:00, υποδοχή στον προαύλιο χώρο του πανηγυρίζοντα ιερού ναού Αγίων, Κωνσταντίνου κ Ελένης, Αγυιάς Χανίων.

Η εικόνα θα παραμείνει στα Χανιά από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιά Χανίων. Στις 23 Μαΐου ξεπροβόδισμα στην αναχώρηση της από το Αεροδρόμιο Χανίων.

Ο Σύλλογός μας βεβαίως θα μείνει αγρυπνώντας παραστάτης δίπλα στην εικόνα δυο εικοσιτετράωρα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χανίων "Παναγία Σουμελά"
Σιμέλα Καραβάνου