17 Ιούλιος 2020, 23:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2020, 23:27

Κεράσια και χαβίτσ’ μοιράστηκαν στο διήμερο ποντιακό γλέντι στο Ροδοχώρι

  • Κεράσια και χαβίτσ’ μοιράστηκαν στο διήμερο ποντιακό γλέντι στο Ροδοχώρι
    Από την πρώτη ημέρα της «Γιορτής κερασιού» (φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των θεατών, διοργάνωσε τις καθιερωμένες του εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Γιορτή κερασιού», την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου, στο προαύλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροδοχωρίου.

Ποντιακά γλέντια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ μοιράστηκαν κεράσια και παραδοσιακό χαβίτσ’ σε όλους.

Οι διήμερες εκδηλώσεις συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο από την ευρύτερη περιοχή που στήριξε για μια ακόμη φορά τις ενέργειες του δραστήριου συλλόγου. Την πρώτη ημέρα της «Γιορτής κερασιού» στη σκηνή ανέβηκαν Αλέξης Παρχαρίδης και ο Στάθης Πορφυρίδης, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους πάντες και η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο. Στην λύρα τους συνόδεψε ο Νίκος Κοκκινίδης, στο αγγείο ο Γιώργος Βέργος και στο νταούλι ο Παναγιώτης Καρυπίδης. Ποντιακούς χορούς παρουσίασε το μικρό και το μεγάλο τμήμα των διοργανωτών.

Το Σάββατο τα ηνία πήραν οι: Κώστας Θεοδοσιάδης, Στέργιος Ζιμπιλιάδης και Στάθης Τσαϊρίδης στο τραγούδι. Στη λύρα ήταν ο Νίκος Κοκκινίδης, στο νταούλι ο Καρυπίδης Παναγιώτης, στο αγγείο ο Γιώργος Βέργος, ενώ το μικρό και το μεγάλο τμήμα των Μωμόερων Ροδοχωριού παρουσίασε το έθιμο. 

Εκδηλωσεις