17 Ιούλιος 2020, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2020, 10:32

Βόμβες μολότοφ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Καταστράφηκαν αρχεία

  • Βόμβες μολότοφ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Καταστράφηκαν αρχεία
    Το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον Βόλο (φωτ.: magnesianews.gr)

Και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, όπως αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, παίρνει μέρος στις έρευνες για τον εμπρησμό του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στον Βόλο.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2:30 από βόμβες μολότοφ που άγνωστοι πέταξαν σπάζοντας το παράθυρο του ισογείου επί της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι οι δράστες ήταν τρεις και επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο γιατί νόμιζαν ότι δεν τους «πιάνουν» οι κάμερες. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν.

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε καταστράφηκε ολοσχερώς το Γραφείο Πολιτικής Γης, που ασχολείται με έχει αναδασμούς, απαλλοτριώσεις, δασικές εκτάσεις και κτηματολογικά δεδομένα.

Πάντως, η Δωροθέα Κολυνδρίνη εκτίμησε ότι η επιλογή του γραφείου ήταν τυχαία και ότι δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, καθώς οι υποθέσεις που χειρίζεται η μία υπάλληλος που εργάζεται εκεί είναι λίγες και όχι βαρύνουσας σημασίας.