16 Ιούλιος 2020, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2020, 18:32

ΑΕΚ: Δεν θα κάνουμε ένσταση εναντίον του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

  • ΑΕΚ: Δεν θα κάνουμε ένσταση εναντίον του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ
    Ο παίκτης της ΑΕΚ Ντάνι Βέρντε διεκδικεί τη μπάλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική των play-off της Super League στο ΟΑΚΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει αποτελεί η απόφαση της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση για την γκάφα του ΠΑΟΚ που πήγε στον χθεσινό αγώνα, στο ΟΑΚΑ, μην έχοντας θεωρήσει τα δελτία 12 ποδοσφαιριστών του οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο αγωνίστηκαν αντικανονικά.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της, το να κινηθεί νομικά κατά του ΠΑΟΚ για να πάρει τη 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, δεν ταιριάζει στο ύφος, το ήθος και την ιστορία της ΑΕΚ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

»Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

»Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

»Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ! Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

»Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

»Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας.»