15 Ιούλιος 2020, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2020, 17:14

Εισαγωγή ηρωίνης από την Τουρκία από κύκλωμα που δρούσε σε Κερατσίνι και Πέραμα

  • Εισαγωγή ηρωίνης από την Τουρκία από κύκλωμα που δρούσε σε Κερατσίνι και Πέραμα
    (Φωτ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών)

Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε συστηματικά από την Τουρκία ποσότητες ηρωίνης και διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη σε περιοχές του Κερατσινίου και του Περάματος εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης συνελήφθησαν τρεις Έλληνες (54, 60 και 54 ετών), μία 37χρονη Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί (35 και 26 ετών).

Συγκατηγορούμενοι είναι ένας αλλοδαπός που είναι ήδη έγκλειστος, και άλλη μία γυναίκα που αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα είναι διαρκή δράση και τα μέλη του διακριτούς ρόλους ως προς τη διεύθυνση και το συντονισμό της προμήθειας, της εισαγωγής, της μεταφοράς και της διακίνησης, ως προς τη στρατολόγηση υποστηρικτικών μελών (οδηγών), και ως προς την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών.

Από τις έρευνες σε σπίτια και καβάτζες βρέθηκαν: 14,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 27 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία δενδρύλλια κάνναβης, οκτώ ζυγαριές ακριβείας, 6.840 ευρώ σε μετρητά, 14 κινητά τηλέφωνα, συσκευή κενού αέρος και μεταλλικός τρίφτης.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε –και με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς– περιλαμβάνονται πάνω από 550 πράξεις διακίνησης ναρκωτικών.