15 Ιούλιος 2020, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2020, 18:32

Αγία Σοφία: Καταδίκη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τη μετατροπή της σε τζαμί

  • Αγία Σοφία: Καταδίκη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για τη μετατροπή της σε τζαμί
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με βουλευτές-μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) από είκοσι κράτη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της, για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της απόφασης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και εξεδόθη ανάλογη δήλωση.

Οι βουλευτές αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 που έπληξε τις χώρες τους και τις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της οποίας αναβλήθηκαν και όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της Συνέλευσης.

Μετά την κοινή εισήγηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης ως προς τη διοργάνωση της 27ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, λήφθηκε η απόφαση φέτος η ολομέλεια να πραγματοποιηθεί λόγω εκτάκτων συνθηκών στην Κρήτη, 17-21 Σεπτεμβρίου 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέμα προς συζήτηση θα είναι «Το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία».