14 Ιούλιος 2020, 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2020, 19:27

Ακόμα 58 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 34 εισαγόμενα

  • Αυστηρότερα μέτρα προτείνει το ΑΠΘ για τον κορονοϊό – Δύσκολος ο Αύγουστος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Πολύ μεγαλύτερος από τη Δευτέρα είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης. Οι νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι 58 (από 24 τη Δευτέρα και 31 την Κυριακή), εκ των οποίων οι 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ακόμα οκτώ ξένοι επισκέπτες πήγαν για εργαστηριακό έλεγχο με δική τους πρωτοβουλία, και διαγνώσθηκαν θετικοί.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.883 (ημερήσια μεταβολή + 1,5%).

Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 26,8% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 52% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα νέα κρούσματα, πλην των «εισαγόμενων», κατανέμονται ως εξής: δύο στο νομό Ξάνθης, επτά στο νομό Θεσσαλονίκης, ένα στη Χαλκιδική, οκτώ στην Αττική, τρία στη Λέσβο, και από ένα στους νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Άρτας.

Διασωληνωμένοι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, είναι 13 ασθενείς, από 12 χθες – στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τα τελευταία 24ωρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, και έτσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παραμένει στους 193.