14 Ιούλιος 2020, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2020, 13:30

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται νοθευμένο μέλι από την αγορά

  • ΕΦΕΤ: Αποσύρεται νοθευμένο μέλι από την αγορά
    (Φωτ.: pixabay.com / stevepb)

Την ανάκληση νοθευμένου μελιού από τηναγορά διέταξε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Το προϊόν είχε νοθευτεί με αμυλοσιρόπιο.

Πρόκειται για το μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022.

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης και συσκευάζεται στην ΕΕ για την ίδια εταιρεία που έχει έδρα στη λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη.

Το νοθευμένο προϊόν εντόπισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις του.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό/νοθευμένο προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.