14 Ιούλιος 2020, 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2020, 10:04

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα η Πυροσβεστική, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Με βάση το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) σε: Εύβοια, Βοιωτία, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Στις συγκεκριμένες περιοχές έχει τεθεί σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο που προβλέπει την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθή» σημεία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας.

Οι δε πολίτες παρακαλούνται σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 ή να καλούν στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.