13 Ιούλιος 2020, 23:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 22:58

Την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση για τον νέο αρχιδιαιτητή

  • Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Νέα ημερομηνία αναζητά η ΕΠΟ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στην έδρα της ΕΠΟ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που θα επιλέξει τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ).

Η ομάδα θα συνεδριάσει τρεις φορές, στις 14, 16 και 17 Ιουλίου, οπότε και θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία ο νέος αρχιδιαιτητής.

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Επίσης, ως παρατηρητές θα παρίστανται ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Πετρ Φούσεκ, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και της UEFA.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των δύο διεθνών Ομοσπονδιών, που έγιναν δεκτές από την Εκτελεστική Επιτροπή, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι αλλοδαπός, με διετές συμβόλαιο. Επίσης, θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της ΚΕΔ, τα οποία θα είναι και αυτοί αλλοδαποί, ο ένας εκ των οποίων εξειδικευμένος σε θέματα VAR.