13 Ιούλιος 2020, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 19:20

Πού εντοπίστηκαν τα 24 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

  • Πού εντοπίστηκαν τα 24 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μικρότερος από την Κυριακή είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας. Οι νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι 24 (από 31 μία ημέρα πριν), εκ των οποίων οι τέσσερις εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Άλλα τρία εισαγόμενα περιστατικά πήγαν με δική τους πρωτοβουλία για εργαστηριακό έλεγχο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0,6%).

Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 26,3% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 52,3% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα νέα κρούσματα, πλην των «εισαγόμενων», κατανέμονται ως εξής: έξι στο νομό Ξάνθης, τέσσερα στο νομό Καστοριάς, τρία στο νομό Θεσσαλονίκης, δύο στην Αττική, ένα στη Ροδόπη και ένα στο Δήμο Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Διασωληνωμένοι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, είναι δώδεκα ασθενείς, από δέκα χθες – στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τα τελευταία 24ωρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, και έτσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παραμένει στους 193.