13 Ιούλιος 2020, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 16:31

«Μένουμε Σπίτι»: 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις για την καμπάνια

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να μάθουν ποια ήταν τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι & Μένουμε Ασφαλείς».

Αναρωτιούνται εάν για παράδειγμα κριτήριο επιλεξιμότητας ήταν η επιχείρηση να ήταν ενεργή, εάν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια όπως η μέτρηση τηλεθέασης ή ακροαματικότητας, ή η κυκλοφορία του έντυπου Τύπου.

Επίσης ρωτούν εάν αξιολογήθηκε η σειρά κατάταξης στις μετρήσεις επισκεψιμότητας στα ψηφιακά μέσα -και εάν ναι, από ποιο φορέα αντλήθηκαν τα εν λόγω στοιχεία, καθώς και με ποιο τρόπο έγινε χρήση των κριτηρίων για τον υπολογισμό της αμοιβής των ΜΜΕ για τις καμπάνιες πληροφόρησης.

Οι 42 βουλευτές ζητούν από τους δύο υπουργούς να τους κατατεθεί αντίγραφο της συναφθείσας σύμβασης απευθείας ανάθεσης στην ανάδοχο εταιρεία Initiative Media για τη διαχείριση του έργου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 της υπ'αριθμ.227/2020 ΚΥΑ (Β'948).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της ερώτησής τους υπογραμμίζουν πως η διαχείριση των οικονομικών της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να διέπεται από αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης, υπευθυνότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας.