13 Ιούλιος 2020, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 13:28

Κέρκυρα: Τουρίστες και ντόπιοι στο περίπτερο της Λέσχης για τον ποντιακό ελληνισμό (βίντεο)

  • Κέρκυρα: Τουρίστες και ντόπιοι στο περίπτερο της Λέσχης για τον ποντιακό ελληνισμό (βίντεο)
    (Φωτ.: Σπύρος Φωτιάδης)
  • Κέρκυρα: Τουρίστες και ντόπιοι στο περίπτερο της Λέσχης για τον ποντιακό ελληνισμό (βίντεο)
    (Φωτ.: Σπύρος Φωτιάδης)

Δεκάδες ντόπιοι και τουρίστες πέρασαν το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου από το ενημερωτικό περίπτερο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας, που στήθηκε στην τοποθεσία Πεντοφάναρο στην πλατεία Λιστόν του νησιού. «Απρόσμενα μεγάλη επιτυχία είχε αυτή η δράση μας. Ο κόσμος δεν σταματούσε να μας ρωτά για τον ποντιακό ελληνισμό» ανέφερε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του σωματείου, Στέλλα Σοϊλεμετζίδου.

Ομογενείς από Γερμανία, Δουβλίνο, αλλά και τουρίστες από το Λονδίνο χόρεψαν μαζί με το ΔΣ, με την ποντιακή λύρα να δίνει το ρυθμό.

«Ο κόσμος μάς αγκάλιασε με συγκινητικό τρόπο. Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του με την τόσο μεγάλη προσέλευση. Περνούσαν από το περίπτερό μας άνθρωποι κάθε ηλικίας και μας ρωτούσαν για τα πάντα. Πολλοί επικεντρώθηκαν στα μουσικά όργανα του Πόντου αλλά και στα έθιμά μας όπως το ταφικό και οι Μωμόγεροι» τόνισε η πρόεδρος στο pontos-news.gr.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το περίπτερο η ποντιακή μουσική, έτσι λοιπόν και τα δύο βράδια ποντιακή λύρα έπαιξε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τον κόσμο να χορεύει δειλά-δειλά ποντιακούς χορούς.

«Είχαμε φτιάξει ωτία, πιροσκί με πατάτα και κουλουράκια, και δεν έμεινε τίποτα!» κατέληξε η πρόεδρος.