13 Ιούλιος 2020, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 12:26

Διαψεύδει το Λιμενικό την είδηση για τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα ανοιχτά Μυκόνου, Πάρου, Αγαθονησίου

  • Διαψεύδει το Λιμενικό την είδηση για τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα ανοιχτά Μυκόνου, Πάρου, Αγαθονησίου
    (Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το Marine Traffic για τα τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz τα οποία έπλεαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, διέψευσε με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα τουρκικά σκάφη δεν ψάρευαν αλλά λόγω καιρού μπήκαν στο ελληνικά χωρικά ύδατα για να προστατευθούν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι τουρκικά παράλια.

»Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.»