13 Ιούλιος 2020, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2020, 19:58

30χρονος Αμερικανός πέθανε από κορονοϊό, αφού συμμετείχε σε «πάρτι Covid»

  • 30χρονος Αμερικανός πέθανε από κορονοϊό, αφού συμμετείχε σε «πάρτι Covid»
    (Φωτ.: EPA / Aaron Sprecher)

Ένας 30χρονος Αμερικανός πέθανε στο Τέξας από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, αφού προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός «πάρτι Covid», μιας βραδιάς που οργανώνει κάποιος που έχει μολυνθεί.

«Η ιδέα της βραδιάς είναι να συναντώνται άνθρωποι για να δουν εάν ο ιός είναι πραγματικός και εάν κάποιος μπορεί να κολλήσει», αναφέρει, σε ένα βίντεο που στοχεύει να προειδοποιήσει τους νέους για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, η Τζέιν Άπλμπαϊ από το Methodist Hospital του Σαν Αντόνιο.

Όπως εξήγησε η γιατρός, ο 30χρνος που παρέστη στο πάρτι προσβλήθηκε από τη νόσο με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται αργότερα και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στο Methodist Hospital.

Προτού πεθάνει, ο ασθενής είπε στη νοσηλεύτρια που βρισκόταν κοντά του: «Νομίζω ότι έκανα βλακεία. Πίστευα ότι ο ιός ήταν μια απάτη, όμως δεν είναι».

«Κανείς δεν είναι ανίκητος», προειδοποιεί η Άπλμπαϊ, επισημαίνοντας πως πολλοί ασθενείς ηλικίας 20 ή 30 ετών νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της για επιπλοκές της νόσου Covid-19.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.