12 Ιούλιος 2020, 21:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2020, 23:03

Ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

  • Ημερήσια αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
    (Φωτ.: EPA / Jagadeesh Nva)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Κυριακή αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου. Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, περίπου 5.000 ημερησίως – συνολικά σχεδόν 13 εκατ. ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Ρεκόρ 24ωρου στη Φλόριντα
Εν τω μεταξύ, την Κυριακή η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση-ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τις Αρχές να αναγκάζονται να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες.

Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα.

Η ημερήσια αύξηση στην αμερικανική πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τον υψηλότερο απολογισμό που έχει καταγράψει οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επίσης έχει σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης – στις 10 Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας, καταγράφηκαν 12.847 νέες μολύνσεις σε μία ημέρα.

Σε νέα καραντίνα περιοχή της Καταλονίας
Στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη βορειοανατολική Ισπανία, οι Αρχές της περιφέρειας της Καταλονίας διέταξαν τους κατοίκους μιας περιοχής που βρίσκεται περιμετρικά της πόλης Λέριδα να μπουν εκ νέου σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το μίνι lockdown επηρεάζει 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι από το περασμένο Σάββατο αποκλείστηκαν ήδη από την υπόλοιπη Καταλονία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η συγκεκριμένη εστία μολύνσεων συνδέεται με τις μετακινήσεις των εποχικών εργαζομένων που απασχολούνται στη συγκομιδή φρούτων στη βόρεια Ισπανία.