12 Ιούλιος 2020, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2020, 19:22

Κορονοϊός: 31 τα νέα κρούσματα, τα 4 σε πύλες εισόδου

  • Κορονοϊός: 31 τα νέα κρούσματα, τα 4 σε πύλες εισόδου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής. Οι νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι 31, εκ των οποίων οι τέσσερις εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.803 (ημερήσια μεταβολή +0,8%).

Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 26,2% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 52,3% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές Αρχές η αύξηση που παρατηρείται στην Κοζάνη, ενώ συναγερμός σήμανε και λόγω του θετικού δείγματος από 15χρονη που βρίσκεται σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική.

Τα νέα κρούσματα, πλην των «εισαγόμενων», κατανέμονται ως εξής: έξι στην Αττική, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, πέντε στην Ημαθία, ένα στη Χαλκιδική, έξι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Διασωληνωμένοι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, παραμένουν δέκα ασθενείς – στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Τα τελευταία 24ωρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, και έτσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παραμένει στους 193.