11 Ιούλιος 2020, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2020, 15:56

Μεγάλη η φωτιά στην Κάρυστο, εκκενώθηκε οικισμός

  • Μεγάλη η φωτιά στην Κάρυστο, εκκενώθηκε οικισμός
    (Φωτ.: alldaynews.gr)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, που φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, φαίνεται ότι λαμβάνει η φωτιά που καίει δασική έκταση στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου, στη νότια Εύβοια.

Η Πυροσβεστική ζήτησε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθεί ο οικισμός Δήλησο.

Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν, ωστόσο το μέτωπο έχει επεκταθεί, και σε δύσβατα σημεία, μέσα σε χαράδρα.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από τη νότια Εύβοια, τη Χαλκίδα και τη Λαμία, οι οποίες ενισχύθηκαν και φτάνουν τους 80 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τις τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τα τέσσερα αεροσκάφη και τα πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο για να ενημερωθεί για τη φωτιά. Επίσης, του ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φωτιά φέτος στην Κάρυστο: στις 25 Ιουνίου κάηκε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαρώνι και στις 2 Ιουλίου υπήρξε μέτωπο στη Δημοτική Ενότητα Μαρμαρίου.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα υψηλός είναι ο κίνδυνος (κατηγορία 3) σε: Αττική, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, βόρειο και νότιο Αιγαίο και Κρήτη.