10 Ιούλιος 2020, 15:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2020, 15:45

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στον Προμαχώνα

  • Κορονοϊός: Εστίες μετάδοσης οι γάμοι, ανησυχία για την Αττική
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Η αύξηση της συρροής κρουσμάτων κορονοϊού στις πύλες εισόδου ήταν το αντικείμενο της έκτακτης και διευρυμένης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, αποφασίστηκε:

  1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα να επιδεικνύουν υποχρεωτικά αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  2. Η υποχρέωση του Passenger Locator Form (PLF) να παραμείνει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης, όμως, περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.
  3. Να ενισχυθεί ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

«Ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητα τα επιπλέον μέτρα για τις αφίξεις από τις βαλκανικές χώρες.

Ακόμα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, προτού ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώσει έξω από το Μαξίμου τη νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων, έγινε γνωστό ότι 29 από τα τεστ που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στον Προμαχώνα ήταν θετικά.

Τα κρούσματα φέρονται έχουν εντοπιστεί σε τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.