10 Ιούλιος 2020, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2020, 09:17

Υπό έλεγχο η φωτιά στις Σάπες – Έρευνα για τυχόν εμπρησμό (βίντεο)

  • Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση και της Αναβύσσου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Μετά από μια ολονύχτια μάχη, και αφού αργά το απόγευμα της Πέμπτης διασφαλίστηκε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός Ποντίων, οι μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές κατάφεραν να θέσουν σήμερα το πρωί υπό έλεγχο τη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης.

Το πύρινο μέτωπο έκαψε πευκοδάσος και απείλησε σπίτια. Λόγω του άμεσου κινδύνου, αλλά και του πυκνού καπνού, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), ενώ οι επίγειες δυνάμεις αριθμούσαν τους 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τις πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σημαντική θεωρείται και η συμβολή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών που κινητοποίησε άμεσα το μηχανισμό του.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στις Σάπες μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει εάν η φωτιά ξεκίνησε εσκεμμένα ή όχι.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 500 στέμματα δάσους έχουν καεί, ενω το μόνο κτήριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.