10 Ιούλιος 2020, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2020, 07:54

Καιρός: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή, μποφόρ στο Αιγαίο

  • Καιρός: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή, μποφόρ στο Αιγαίο
    (Φωτ.: pixabay.com)

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ, με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός, κμε πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.