9 Ιούλιος 2020, 22:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2020, 23:06

Φωτιά στις Σάπες: Σώθηκε την τελευταία στιγμή ο οικισμός Ποντίων

  • Φωτιά στις Σάπες: Σώθηκε την τελευταία στιγμή ο οικισμός Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / Xristos Konstantinidis)

Υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Σάπες Ροδόπης προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει μέσα στον οικισμό Ποντίων, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη δασική έκταση που καίγεται. Οι φλόγες γύρω στις 19:30 «έγλυψαν» τις αυλές των σπιτιών που εκκενώθηκαν από νωρίς το απόγευμα.

Ο πυκνός καπνός –που ήταν ορατός και από την Κομοτηνή– σκοτείνιασε τον ουρανό, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσβεση, σε συνδυασμό και με τους ανέμους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί πρόχειρα κτίσματα που χρησίμευαν κυρίως ως αποθήκες. Γύρω στις 9 το βράδυ οι πυροσβέστες, οι δασοπυροσβέστες και οι εθελοντές κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – μόλις έπεσε ο ήλιος σταμάτησαν τις ρίψεις νερού τα τρία αεροσκάφη, ωστόσο παραμένουν στο σημείο τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο xronos.gr ότι οι εστίες ήταν τουλάχιστον δύο. Μόλις σβήσει η φωτιά αναμένεται να γίνει εκτίμηση της δασικής έκτασης που χάθηκε, ωστόσο οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.