9 Ιούλιος 2020, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2020, 20:58

Ακόμα 50 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, τα 27 εισαγόμενα

  • Καβάλα: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Εκτίναξη παρουσιάζει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ο ΕΟΔΥ. Έτσι, από τα 27 κρούσματα την Τρίτη και τα 33 την Τετάρτη, φτάσαμε στα 50 την Πέμπτη, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 3.672.

Τα 27 από τα 50 κρούσματα θεωρούνται «εισαγόμενα». Τα 24 εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο στις πύλες εισόδου, ενώ τρεις επισκέπτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία σε εργαστήριο.

Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: δύο στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, επτά στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, έξι στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 25% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 53,1% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι παραμένουν εννέα ασθενείς, με μέση ηλικία τα 58 έτη – στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Μέχρι σήμερα 122 άνδρες και γυναίκες έχουν βγει από τις ΜΕΘ, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 193.