9 Ιούλιος 2020, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2020, 17:22

Επίθεση επιβάτη σε ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προστατευτική μάσκα

  • Επίθεση επιβάτη σε ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προστατευτική μάσκα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

Η προστατευτική μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες που μετακινούνται με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες χωρίς αυτήν, κρατώντας την στο χέρι ή έχοντάς την κρεμασμένη στο λαιμό.

Πριν από την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας αλλά και κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων οι ελεγκτές καλούν τους επιβάτες να φορέσουν τις μάσκες τους και να μην τις αφαιρέσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κάτι ανάλογο έγινε και σήμερα στην αμαξοστοιχία 84 που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα-Θεσσαλονίκη.

Μόνο που σε αυτήν φέρεται να υπήρχε επιβάτης που επιτέθηκε σωματικά σε ελεγκτή εισιτηρίων του Οργανισμού, όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υπόδειξη του υπαλλήλου για χρήση προστατευτικής μάσκας κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον ελεγκτή για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η Άμεση Δράση που προσήγαγε τον 24χρονο επιβάτη. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η προσαγωγή έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βέροιας, ενώ ο 24χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Ο ελεγκτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, και σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει μήνυση για το συμβάν κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Η αμαξοστοιχία παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βέροιας.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.