9 Ιούλιος 2020, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2020, 10:57

Το Βέλγιο που έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό έχει την Ελλάδα σε λίστα με «πορτοκαλί» χώρες

  • Το Βέλγιο που έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό έχει την Ελλάδα σε λίστα με «πορτοκαλί» χώρες
    (Φωτ.: www.fed-parl.be)

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Εκτός της Ελλάδας, στη συγκεκριμένη λίστα με τις «πορτοκαλί» χώρες βρίσκονται επίσης ακόμα έξι: Κύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», δήλωσε χθες βράδυ ο Ιβ Βαν Λατέμ μιλώντας στο rtbf. Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα που θα ανανεωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Ειρήνη Ζαρκαδούλα