8 Ιούλιος 2020, 18:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2020, 21:25

Ακόμη 33 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Πόσα είναι τα εισαγόμενα

  • Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα τα 47 από τα 75 νέα κρούσματα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λάσκαρης Τσούτσας)

Συνολικά 193 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ή και ηλικιωμένοι (μέσος όρος ηλικίας τα 76 έτη), έχουν χάσει τη μάχη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ. Μέσα σε 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, αλλά υπήρξαν 33 κρούσματα (από 27 την Τρίτη), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3.622.

Τα 21 από τα 33 κρούσματα θεωρούνται «εισαγόμενα», καθώς εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρεις επισκέπτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία σε εργαστήριο για έλεγχο.

Επίσης από δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στους νομούς Δράμας και Καστοριάς, τρία στην Αττική, και από ένα στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Από το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 24,6% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 53,7% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι είναι εννέα ασθενείς, με μέση ηλικία τα 58 έτη – στην πλειοψηφία τους έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Μέχρι σήμερα 121 άνδρες και γυναίκες έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Αυξήθηκαν τα τεστ στον Προμαχώνα
Σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και έγκαιρου εντοπισμού νέων κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ έχει αυξήσει τα δειγματοληπτικά τεστ που γίνονται στον Προμαχώνα.

Στελέχη του αστυνομικού τμήματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπαν ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι από την Παρασκευή η κίνηση θα αυξηθεί και πάλι.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα. Συνεπώς είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις τόσο στο διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο.