8 Ιούλιος 2020, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2020, 17:21

Ριζούπολη, έτοιμη για τον τελικό Κυπέλλου (φωτο)

  • Ριζούπολη, έτοιμη για τον τελικό Κυπέλλου (φωτο)
    (Φωτ.: onsports.gr)

Πολλές εντάσεις και ενστάσεις έχει προκαλέσει ο ορισμός του «Γ. Καμάρας» από την ΕΠΟ ως έδρα του φετινού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στις 26 Ιουλίου, στις 21:00. Το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο παιχνίδι και θα αποτελέσει τη 12η έδρα που επιλέγεται για τελικό Κυπέλλου. Το Onsports σας εξηγεί τους λόγους...

Ο αγωνιστικός χώρος
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Ριζούπολης αποτέλεσε για αρκετά χρόνια θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, καθώς θύμιζε χωράφι. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε όταν το καλοκαίρι του 2017 η ΠΑΕ συμφώνησε με τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου. Η διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ξήλωσε εντελώς το χορτάρι και τοποθέτησε νέο σύγχρονο χλοοτάπητα.

Ο αγωνιστικός χώρος πλέον στο γήπεδο του Απόλλωνα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ειδικά αυτή την περίοδο, μιας και για τέσσερις μήνες δεν έχει διεξαχθεί κάποιο παιχνίδι.

Παράλληλα, το περασμένο καλοκαίρι έγινε και μια μικρή ανακαίνιση στα αποδυτήρια, τα οποία είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση.

Ευρωπαϊκή αδειοδότηση
Το γήπεδο της Ριζούπολης την περασμένη σεζόν, όταν ο Απόλλων Σμύρνης αγωνιζόταν στη Super League, είχε αδειοδοτηθεί και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με κάποιες ήσσονος σημασίας παρατηρήσεις. Εξάλλου, τη σεζόν 2018-19 η ομάδα Νέων της ΑΕΚ χρησιμοποιούσε το «Γ. Καμάρας» για τα παιχνίδια της UEFA Youth League.

Στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, το γήπεδο του Απόλλωνα ήταν ένα από αυτά που ελέγχθηκαν από την ΕΠΟ, ως πιθανή έδρα για αγώνες διοργανώσεων UEFA, FIFA, ενώ αποτέλεσε και εναλλακτική έδρα της Εθνικής Ελλάδας.

Παράλληλα, πέρυσι στις 4/7/2019, στη Ριζούπολη είχε διεξαχθεί το επετειακό φιλικό της Εθνικής του 2004 με την Πορτογαλία, 15 χρόνια μετά τον τελικό του Euro 2004.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες στον χλοοτάπητα και από μεγάλα παιχνίδια στη Ριζούπολη... 

Σοφία Λυσιόβα

  • Πηγή: onsports.gr.
Gallery