Το τρίμμαν είναι οικονομκό, απλό και γρήγορο και φαγητό, όπως φανερώνει και το δίστιχο «Τρίμμαν τρίβραστον, μαλέζ’ σεραντάβραστον».
Στον Πόντο, για να ειρωνευτούν αυτούς που θεωρούν το παραμικρό αμαρτία ή κρίμα, αξιοποιούσαν το ομόηχο των λέξεων: «Κρίμαν-τρίμμαν, η πορδή ’ς σα λάχανα».
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι σταρένιο
- Νερό
- Κρεμμύδι
- Βούτυρο ή λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.
- Ραντίζουμε νερό με τα δάχτυλα και τρίβουμε με τα χέρια (βλ. φωτο) ώστε να δημιουργηθούν σβόλοι.
- Ρίχνουμε για λίγα λεπτά τους σβόλους σε βρασμένο νερό, και τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) σε βούτυρο ή λάδι και περιχύνουμε.
⇔
Υπάρχει και το τρίμμαν σε μορφή σούπας, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.