8 Ιούλιος 2020, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2020, 23:36

Ο Τραμπ πήρε κονδύλια από δημόσια σχολεία και τα έδωσε σε εύπορα και ιδιωτικά

  • Ο Τραμπ έδωσε διορία στο TikTok – Εξαγορά ή λουκέτο
    (Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

Πέντε αμερικανικές πολιτείες και η Ουάσινγκτον - Περιφέρεια της Κολούμπια κατέθεσαν χθες αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβός «παράνομα και λανθασμένα» προγραμμάτισε να διαθέσει κονδύλια αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού σε ιδιωτικά και εύπορα σχολεία.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας, οι Πολιτείες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ παρερμήνευσε ένα σημαντικό τμήμα της ειδικής νομοθεσίας (The Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act – CARES Act) προκειμένου να αποφασίσει πώς θα διανεμηθεί η βοήθεια στα σχολεία.

Πρόκειται για τις πολιτείες Καλιφόρνια, Μέιν, Μίσιγκαν, Νέο Μεξικό, Ουισκόνσιν, μαζί με την Περιφέρεια της Κολούμπια, που υποστηρίζουν ότι ο νόμος προέβλεπε τη διάθεση 30,75 δισ. δολαρίων για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και για κολέγια και πανεπιστήμια, επί τη βάσει του αριθμού των μαθητών με χαμηλά εισοδήματα που φοιτούν σ' αυτά τα σχολεία, σύμφωνα με την αγωγή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ έχει δηλώσει πως θα πρέπει η διανομή των κονδυλίων να γίνει ισότιμα επί τη βάσει του συνολικού αριθμού των μαθητών στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και όχι λαμβάνοντας μόνο υπόψη τους μαθητές με χαμηλά εισοδήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.