8 Ιούλιος 2020, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2020, 12:41

Κρούσματα κορονοϊού σε Θάσο και Παγγαίο

  • Κρούσματα κορονοϊού σε Θάσο και Παγγαίο
    Η εξωτική παραλία της Γκιόλας στη Θάσο όπου εντοπίστηκαν τουρίστες με SARS-CoV-2

Τέσσερα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στο νησί της Θάσου και δύο στο δήμο Παγγαίου. Και τα έξι κρούσματα είναι τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας να κάνουν διακοπές.

Στη Θάσο βρίσκονται ήδη σε καραντίνα ενώ εκείνα από το Παγγαίο έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους μετά το σαββατοκύριακο που πέρασαν στην περιοχή.

Οι τουρίστες που είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο είναι από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, ενώ είναι ασυμπτωματικοί. Επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα από τη λήψη δειγμάτων κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης τόνισε ότι «διανύουμε μια διαφορετική τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Ο δήμος Παγγαίου με ανακοίνωσή του ζητάει από τους επαγγελματίες και τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία τους και την προστασία των επισκεπτών της περιοχής.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε μεταξύ άλλων ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι απαραίτητη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα πλοία καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε πως «αν είμαστε προσεχτικοί, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες αλλά και από τους πολίτες τότε πραγματικά πιστεύω πως δεν πρέπει να φοβόμαστε».