8 Ιούλιος 2020, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2020, 19:54

Μελβούρνη: Σωματεία με επικεφαλής τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών βοηθούν άπορες οικογένειες

  • Μελβούρνη: Σωματεία με επικεφαλής τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών βοηθούν άπορες οικογένειες
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των φορέων (φωτ.: neoskosmos.com)

Με πρωτοβουλία της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Μελβούρνης και με τη στήριξη πολλών ομογενειακών συλλόγων πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που δοκιμάζονται εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. «Οι δικαιούχοι παρέλαβαν τα πακέτα βοήθειας αφού πρώτα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ή με sms προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός» τόνισε στο neoskosmos.com η πρόεδρος της Μέριμνας, Λίτσα Αθανασιάδη.

Η δράση των συλλόγων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να βοηθηθούν και άλλες οικογένειες.

Για το λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 1 Ιουλίου στα γραφεία της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης, στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί», μεταξύ των πολιτιστικών φορέων της πόλης και του αρχιμανδρίτη Ευμένειου Βασιλόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η σύσταση φιλανθρωπικής επιτροπής των φορέων υπό την αιγίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και η συνεργασία της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, τα προβλήματα και οι ανάγκες των ομογενών, ενώ έγινε ενημέρωση των αντιπροσώπων για τους εράνους που πραγματοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής.

Στους εκπροσώπους των φορέων προσφέρθηκε καφές και γλυκό, έγινε νέα παράδοση τροφίμων και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο, ενώ επισκέφθηκαν και το νέο βιβλιοπωλείο και την αποθήκη τροφίμων.


(Φωτ.: neoskosmos.com)

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Λίτσα Αθανασιάδη, ο αντιπρόεδρος της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης Ιωάννης Πηλαλίδης και τα μέλη του σωματείου Παρθένα Τσομπανοπούλου και Ευθυμία Κρανίτη, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αντώνης Τσουρδαλάκης, η αντιπρόεδρος Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτορίας Ευαγγελία Γκότση, ο αντιπρόεδρος της Πανλακωνικής Αδελφότητας «Ο Λεωνίδας» Χρήστος Παϊκόπουλος, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας» Σταύρος Γκότσης, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Καλαμάτας «23 Μαρτίου» Καίτη Καραμπάτσου και η αντιπρόεδρος της Παντριφυλλιακής Ένωσης Αγαθή Κορωναίου.

  • Με πληροφορίες από το neoskosmos.com.