7 Ιούλιος 2020, 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2020, 17:35

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου: Απολογισμός κυβερνητικού έργου και προτεραιότητες της επόμενης χρονιάς (βίντεο)

  • Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου: Απολογισμός κυβερνητικού έργου και προτεραιότητες της επόμενης χρονιάς (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)ΤΣΟΣ

Τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Νομίζω ότι η όποια επιτυχία της κυβέρνησης ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ώστε να μπούμε στον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησής μας με μεγαλύτερη δυναμική εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης –το γνωρίζουμε ότι αυτές θα είναι σημαντικές– με πρώτη έμφαση πάντα στην προστασία της εργασίας και τη στήριξη των εισοδημάτων ειδικά των ασθενέστερων συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

Τόνισε ακόμη ότι «είναι και μια χρονιά μεγάλων θεσμικών τομών με την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και τη δική σας εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας» και αναφέρθηκε στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα οριστικοποιηθεί το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

«Θα είναι κεφάλαια τα οποία θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα έναν μεγάλο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας σε μια κατεύθυνση όπου θα υιοθετήσουμε πολιτικές ψηφιακές, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και πολιτικές που θα στηρίξουν τις δεξιότητες και τις δυνατότητες του εργατικού μας δυναμικού», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Νέα φάση της πανδημίας και οικονομία
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε την προσπάθεια για προσαρμογή στη νέα φάση της πανδημίας και τόνισε το γεγονός ότι ενώ «εμείς πήγαμε καλά», αυτό δεν αρκεί, γιατί «γύρω μας δεν έχει ακόμη ελεγχθεί η κατάσταση».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα κλείσει το θέμα με το πακέτο ανάκαμψης και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει κι ένας σχεδιασμός ώστε γρήγορα οτιδήποτε θετικό προκύψει να μπορέσει να απορροφηθεί, να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, και ειδικότερα αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Νομίζω ότι είναι η ώρα για κοινή προσπάθεια και για αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πια φάση, κυρίως για την οικονομία. Αλλά είναι και μια ευκαιρία, και για εσάς ως κυβέρνηση αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα να βρείτε τα κοινά σημεία συνεννόησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

»Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το μέλλον και πιστεύω ότι το οφείλουμε κυρίως στη νέα γενιά που έχει πληγεί τόσο πολύ και από την κρίση που προηγήθηκε και δικαιούται να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε η Κ. Σακελλαροπούλου.