6 Ιούλιος 2020, 13:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2020, 13:07

«Το κόκκινο ποτάμι»: Συγκλόνισε τους τηλεθεατές το φρικτό τέλος του Θεόκλητου

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Συγκλόνισε τους τηλεθεατές το φρικτό τέλος του Θεόκλητου
    (Φωτ.: OPEN)

Συγκλόνισε τους τηλεθεατές το φρικτό τέλος του Θεόκλητου, στο χθεσινό επεισόδιο της δραματικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη, που προβάλλεται από το OPEN, παρουσιάζοντας τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι Νεότουρκοι συνέλαβαν και βασάνισαν με πρωτοφανή αγριότητα τον Θεόκλητο και οι σκηνές ζωντάνεψαν στη μικρή οθόνη κάνοντας τους πάντες να μουδιάσουν και να συγκινηθούν.

Το ρόλο του μητροπολίτη υποδύεται ο ποντιακής καταγωγής ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης.

Για το σκληρό τέλος του ρόλου του ο ηθοποιός μίλησε πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα Espresso και τη Μαρία Ανδρέου.«Γύρισα στο σπίτι μου με μώλωπες, αφού με σέρνανε στον δρόμο, με προπηλάκιζαν, με ξύρισαν, μου έσκισαν τα άμφια, ένας πραγματικός όχλος μέσα από τα στενά της Αμισού, με πρωτεργάτη τον Οσμάν και τους Τσέτες. Δάκρυα είχαν έρθει στα μάτια μου, αλλά βούρκωσα στ’ αλήθεια όταν τα μόνα λόγια που έλεγε ο μητροπολίτης ήταν “αδέρφια μου”.


(Φωτ.: OPEN)

»Όλα αυτά τα υφίσταται θυσιαστικά. Αχ, δεν βγήκε από το στόμα του. Οι δεκάδες συνάδελφοί μου με συμπονούσαν, αλλά έπρεπε να γυρίσουμε τη σκηνή. Με έσερναν πάνω στα αγκάθια με λύσσα. Όταν γύρισα σπίτι και με είδε η γυναίκα μου, έπαθε σοκ. Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές στα γυρίσματα και όλοι αναλογιστήκαμε τι βασανιστήρια έκαναν σε αυτόν τον άνθρωπο.

»[...] Αυτά που έζησα στο γύρισμα ήταν όσα μου είχαν διηγηθεί η μητέρα μου και η γιαγιά μου για τις θηριωδίες στον Πόντο. Ο θάνατος του μητροπολίτη Θεόκλητου είναι ο θάνατος του ελληνισμού στον Πόντο» τόνισε ό ηθοποιός στη συνέντευξή του.

Το τηλεοπτικό κοινό έμεινε έκπληκτο με την ερμηνεία του ηθοποιού κατακλύζοντας το Twitter.