6 Ιούλιος 2020, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2020, 11:10

Μιωνής: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος

  • Μιωνής: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος
    (Φωτ.: ΕΒ)

«Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους», αναφέρει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή διαρροές του πορίσματος του εισαγγελέα Καλούδη, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
 
«Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, με το οποίο τον Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξή μας, παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας.

Τονίζει ότι η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη τη δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων, χωρίς καν να καλέσει τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή σε απολογία γιατί έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου. 

Ο Σάμπυ Μιωνής επισημαίνει, εξάλλου, ότι «πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας, υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης, καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού», για τον οποίο γινόταν λόγος στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του επιχειρηματία.

  • Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Β.