5 Ιούλιος 2020, 23:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 23:51

Οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά και στο Σχιστό

  • Οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά και στο Σχιστό
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης συνομιλεί με τον επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης για τη μεταφορά των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας (φωτ.: Facebook / Νότης Μηταράκης)

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρονται προσωρινά απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο υπουργός Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε: «Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την Πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα.

»Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Και παρά την προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.