5 Ιούλιος 2020, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 17:19

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους λόγω Covid-19

  • Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους λόγω Covid-19
    Έλεγχος αυτοκινήτων στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Pixel)

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, ώρα 06:00 π.μ., και μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης», ανακοίνωσε σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπογράμμισε πως στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία», σημείωσε ακόμη η Αρ. Πελώνη.

Το κλείσιμο των συνόρων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ϊβιτσα Ντάτσιτ. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, τόνισε: «Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια».

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ