5 Ιούλιος 2020, 15:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 15:06

Σύγκρουση για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες

  • Σύγκρουση για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες
    Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για το διυπουργικό νομοσχέδιο ενώ στο βάθος διακρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκονται ξανά στα… χαρακώματα, μετά την υπόθεση με τις καταγγελίες Μιωνή.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε ενόρκως –στο πλαίσιο αστικής αντιδικίας με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC–, ότι ο Νίκος Παππάς και το Μαξίμου προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το καλοκαίρι του 2016.

Παράλληλα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έλαβε εικονικό δάνειο ύψους 3 εκατ. ευρώ από τη CCC προκειμένου να πληρώσει το ποσό που απαιτούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του επιχειρηματία στο διαγωνισμό απορρίφθηκε λόγω προβλημάτων με την εγγυητική επιστολή. Ο Χρήστος Καλογρίτσας δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών.

«Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλεσε τον Χρήστο Καλογρίτσα «συνέταιρο του κ. Θεοδωρικάκου», ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά. «Ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και διέψευσε ότι διαθέτει επαγγελματικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.