5 Ιούλιος 2020, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 08:26

Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ

  • Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ
    (Φωτ: EPA / Michael Reynolds)

Μέσω Twitter ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου ο ράπερ Κάνιε Γουέστ.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε χρησιμοποιώντας το hashtag #2020VISION.

Το 2018, ο ράπερ –ένας από τους λίγους διάσημους καλλιτέχνες που στήριξε ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ–, ανακοίνωσε ότι αποστασιοποιείται από τα πολιτικά πράγματα, μερικές εβδομάδες αφότου εξέφρασε την αγάπη του για τον πρόεδρο σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι συνειδητοποίησε πως χρησιμοποιήθηκε για να διαδοθούν μηνύματα στα οποία δεν πιστεύει. Σε εκείνη τη συνάντηση, πάντως, φορούσε καπέλο με το σύνθημα «Make America great again» (Κάντε ξανά μεγάλη την Αμερική).

Ο 43χρονος μουσικός και επιχειρηματίας, και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, είναι γνωστός για τις εκκεντρικές του δηλώσεις και δεν είναι άμεσα σαφές εάν όντως σκοπεύει να κάνει αυτό που ανακοίνωσε.