5 Ιούλιος 2020, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 16:08

Στις 18 Ιουλίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου

  • Στις 18 Ιουλίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου
    Ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος (φωτ.: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλου.

Το απόγευμα (19:00) της ίδιας ημέρας ο μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, γενέτειρα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8:30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη. Το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Ιουλίου), ο Κύριλλος θα συνοδεύσει τον Μακαριώτατο κατά την επίσκεψή του στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Ο Λέσβιος στην καταγωγή μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν πρότασης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 του ίδιου μήνα εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του.