5 Ιούλιος 2020, 00:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2020, 00:20

Μακρόν σε Μέρκελ: Φτάσαμε στο παρά ένα από πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά με την Τουρκία στη Μεσόγειο

  • Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ και για την Ανατολική Μεσόγειο
    (Φωτ.: EPA / Maja Hitij / Pool)

Πάρα πολύ κοντά σε ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο έφθασαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από το Βερολίνο ο ανταποκριτής του Open Παντελής Βαλασόπουλος, το βράδυ του Σαββάτου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε, ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε στην Άνγκελα Μέρκελ πως «φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως είναι οργισμένος με τα γεγονότα, πως πρέπει και εκείνη να πάρει καθαρή θέση κατά της Τουρκίας και πως πρέπει να τοποθετηθεί για το ψευδοσύμφωνο που έχει υπογράψει η Άγκυρα με τον Σαράτζ.

Το ΝΑΤΟ θα διερευνήσει τις καταγγελίες του Παρισιού
Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία θα διερευνήσει τις καταγγελίες του Παρισιού ότι γαλλική φρεγάτα, που προσπάθησε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη, αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.

Η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί έθεσε το συμβάν κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Το Παρίσι κατηγορεί την Άγκυρα για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Η Τουρκία απορρίπτει τις γαλλικές κατηγορίες, ενώ αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο που περιγράφει η Γαλλία.

  • Πηγή: ethnos.gr