4 Ιούλιος 2020, 20:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 20:26

Αρνητικά για κορονοϊό τα τεστ της Παρασκευής στην ομάδα της Ξάνθης

  • Αρνητικά για κορονοϊό τα τεστ της Παρασκευής στην ομάδα της Ξάνθης
    (Φωτ.: pixabay.com / StockSnap)

Η Super League, σε σημερινή ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι –σε συνέχεια ενημέρωσης από την ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη– όλα τα αποτελέσματα των προβλεπόμενων ελέγχων για Covid-19, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή σε όλους, ήταν αρνητικά.

Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την Κυριακή, όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, που είναι προγραμματισμένος στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, έχει οριστεί για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος Covid-19 σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η ΓΓΑ και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση (καραντίνα) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γ. Μαυρωτά, συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.