4 Ιούλιος 2020, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 20:00

Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης στη χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Κρικέλη

  • Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης στη χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Κρικέλη
    (Φωτ.: Ποντιακή Εστία Μελβούρνης)

Με σημαντική παρουσία εκπροσώπων των ποντιακών σωματείων της Νέας Νότιας Ουαλίας καθώς και της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, εκκλησιαστικής λαμπρότητας και βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Κρικέλη.

Την ημέρα (19/6) γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της πρώτης επετείου της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το χαρμόσυνο κλίμα στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας επέτεινε η προαγωγή του πατέρα Χριστόφορου Κρικέλη στον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης.

Ο νέος αρχιμανδρίτης υπηρέτησε την Ποντιακή Εστία για πολλά χρόνια, ενώ για οκτώ συναπτά έτη υπήρξε πρόεδρός της, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Δημιουργικός, αληθινός και ειλικρινής, με ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους ανθρώπους, μαζί με τους συνεργάτες του, κατόρθωσε να κάνει το σωματείο χώρο «παραγωγής» πολιτισμού του αλησμόνητου Πόντου, σημειώνει η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης σε ανακοίνωσή της.

Ο χειροτονηθείς αρχιμανδρίτης είναι εκπαιδευτικός και προέρχεται από ιερατική οικογένεια αφού είναι γιος του πατέρα Ιορδάνη Κρικέλη.

Συγχαρητήρια επιστολή
Η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας η «Ποντιακή Εστία» απέστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή στον νέο αρχιμανδρίτη: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας η "Ποντιακή Εστία", σας απευθύνουμε θερμότατες ευχές για τη χειροτονία σας στον βαθμό του αρχιμανδρίτη και τον διορισμό σας στην υψηλή και ευθυνοφόρα θέση του διευθυντή του Γραφείου του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ Μακαρίου.

»Το ήθος σας και ο πνευματικός πλούτος εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη θητεία στη νέα θέση την οποία σας έταξε η Εκκλησία μας να υπηρετήσετε.


(Φωτ.: Ποντιακή Εστία Μελβούρνης)

»Υποσχόμαστε ότι θα μας έχετε συμπαραστάτες στο πνευματικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείτε, υπό την καθοδήγηση και ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας, για το καλό του ελληνισμού της Αυστραλίας.

»Σας συγχαίρουμε και πάλι και σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα εκκλησιαστικά σας καθήκοντα. Άξιος. Υείαν και ευλοείαν, η Παναΐαν με τεσέν».