17 Μάιος 2014, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:14

Τραγωδία δίχως τέλος στην Τουρκία. Στους 299 οι νεκροί ανθρακωρύχοι

  • Τραγωδία δίχως τέλος στην Τουρκία. Στους 299 οι νεκροί ανθρακωρύχοι

Στους 299 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός από το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα που έχει βυθίσει στο πένθος την Τουρκία, ενώ τουλάχιστον τρεις ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στοές.

tourkia«Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

«Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών.

Οι τρεις εναπομείναντες ανθρακωρύχοι είναι απίθανο να εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν στο ορυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία.

Το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία χθες Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

Πηγή: opinionpost.gr