4 Ιούλιος 2020, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 13:59

Μητσοτάκης: Τι πετύχαμε σε έναν χρόνο διακυβέρνησης

  • Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Μισέλ και Στόλτεμπεργκ
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές, κατορθώσαμε πολλά», δήλωσε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο.

«Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία», πρόσθεσε.

Ακόμα, ανέφερε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. «Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες χθες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», ανέφερε.

Έκανε δε λόγο για αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, διάκριση των εξουσιών, και μια εικόνα της Ελλάδας που σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, «αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και κοιτά τον κόσμο κατάματα».

Στις 7 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «με σκληρή προσπάθεια, του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων».