4 Ιούλιος 2020, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 11:54

Οι Πόντιοι φοιτητές Λάρισας δίνουν τις «Παραδοσιακές αποχρώσεις» (βίντεο)

  • Οι Πόντιοι φοιτητές Λάρισας δίνουν τις «Παραδοσιακές αποχρώσεις» (βίντεο)
    (Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)

Νέα… ήθη και έθιμα που ήρθαν για να μείνουν ανέδειξε η εποχή της απομόνωσης λόγω κορονοϊού, με το διαδίκτυο να γίνεται το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης. Συνεχίζοντας, λοιπόν, την ιδέα των διαδικτυακών εκπομπών που ακολούθησαν πολλοί σύλλογοι και φορείς, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Λάρισας παρουσιάζει τις «Παραδοσιακές αποχρώσεις».

Πρόκειται για έναν κύκλο εκπομπών σχετικά με την ποντιακή παράδοση, που ξεκίνησε στις 22 Απριλίου και συνεχίζεται. Παρουσιαστής ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 20:00 μέσα από το Instagram του σωματείου (spflarisas). Συνήθως είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με καλεσμένους εκπροσώπους ποντιακούς σωματείων και καλλιτέχνες. Ήδη οι δύο πρώτες εκπομπές ανέβηκαν και στο κανάλι στο YouTube, απ’ όπου μπορει κανείς να τις παρακολουθήσει.

Στην πρώτη εκπομπή καλεσμένοι ήταν ο λυράρης Γιάννης Τσανασίδης που αναφέρθηκε στις καταγραφές που κάνει και μέσα από την πτυχιακή του εργασία, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Τερζόπουλος που μίλησε για τις δράσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Η δεύτερη εκπομπή περιλάμβανε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον λυράρη Λευτέρη Ραφαηλίδη. Καλεσμένος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου Ανδρέας Μάττος.