4 Ιούλιος 2020, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2020, 08:47

Θεσσαλονίκη: Νέο κύκλο ερευνών ανοίγει η κατάθεση της 10χρονης για την αρπαγή της

  • Θεσσαλονίκη: Νέο κύκλο ερευνών ανοίγει η κατάθεση της 10χρονης για την αρπαγή της
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Παρουσία παιδοψυχολόγου έγινε η κατάθεση της 10χρονης από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης για την πολύκροτη υπόθεση της αρπαγής της την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο. Η μαθήτρια έδωσε στις Αρχές κρίσιμα στοιχεία για το διάστημα που παρέμεινε στο σπίτι της 33χρονης, η οποία είναι προφυλακισμένη.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η κατάθεση ανοίγει νέο κύκλο ερευνών, για τον εντοπισμό των συνεργών της 33χρονης.

Η ανήλικη περιέγραψε ότι μπήκε σε ταξί με τη γυναίκα που την έπεισε να την ακολουθήσει, μιας και είναι παλιά γειτόνισσα της οικογένειας. Ακόμα, είπε ότι της ανακοίνωσε πως θα κάνουν μπάνιο και ότι χτύπησε το τηλέφωνό της και άρχισε να μιλάει, πιθανότατα με άλλη γυναίκα. Η συνομιλήτρια ανέφερε κάτι για μια επιταγή που θα στείλει κάποιον να της δώσει, και η 33χρονη διερωτήθηκε: «Τόσα πολλά λεφτά;».

Πλέον οι Αρχές περιμένουν την άρση του απορρήτου των συνομιλιών της κατηγορούμενης, ώστε να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Η 10χρονη έκανε λόγο και για μία βιντεοκλήση που είχε η 33χρονη με έναν άνδρα με τον οποίο μίλησε στα αγγλικά. Στην κατάθεση τον περιέγραψε ως «μαύρο, σαν αυτούς που πουλάνε βραχιόλια για το χέρι, με τα μαλλιά κολλημένα επάνω στο κεφάλι, σαν κοτσιδάκια, ένα από τα οποία είχε μία κόκκινη χάντρα». Στην οθόνη, όπως είπε, δεν φαινόταν η 33χρονη, αλλά η μαθήτρια μπόρεσε να διαβάσει τρία ονόματα.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομική έρευνα στράφηκε στο ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή της 10χρονης να βρίσκεται κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου.

Το κορίτσι ήταν εξαφανισμένο από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου, οπότε και η 33χρονη το άφησε έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά. Στη συνέχεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και κρύφτηκε στην παραλία της Κατερίνης.