17 Μάιος 2014, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:15

Ο 30χρονος ομογενής Μάικ Παντελίδης Δήμαρχος στις ΗΠΑ

  • Ο 30χρονος ομογενής Μάικ Παντελίδης Δήμαρχος στις ΗΠΑ

Ο 30χρονος ομεγενής Μάικ Παντελίδης είχε εκλεγεί Δήμαρχος στο Μέριλαντ  των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο

Επικράτησε του απερχόμενου Δημάρχου, Τζος Κόεν, και έγινε ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία Δημάρχους που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.
 
Ο Παντελίδης είναι ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς και κατάγεται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο. Το 1940, η οικογένεια του παππού και της γιαγιάς του μετανάστευσαν στην Αννάπολις, όπου άνοιξαν την γνωστή αλυσίδα "The Royal Restaurant". Για δεκαετίες, η οικογένεια Παντελίδη ήταν από τις πλέον γνωστές στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Μάικ, από την στιγμή που αποφάσισε να αναμειχθεί με τα κοινά, να τύχει ευρείας αποδοχής.

Ο ομογενής Μάικ Παντελίδης, 30 ετών, εκλέχτηκε δήμαρχος στην Αννάπολις του Μέριλαντ των ΗΠΑ, με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, επικρατώντας με διαφορά 59 ψήφων έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζος Κόεν. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ομογενής έλαβε 3.934 ψήφους και ο κ. Κόεν 3.875, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες οι αξιωματούχοι των εκλογών για να προβούν στην ανακαταμέτρηση των ψήφων.  Έτσι, έγινε ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία Δημάρχους που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Πηγή: hellasnet.org